Το γράμμα από έναν Αργεντίνο φίλο

to-gramma

 

  Αυτό το γράμμα μας το έστειλε ο φίλος και λάτρης της Καστάνιτσας, Χουάν τον οποίο γνωρίσαμε ως επισκέπτη φέτος το καλοκαίρι όταν τον έφερε ο Κλείτος Παπαδόπουλος από την μακρινή Αργεντινή να γνωρίσει την χώρα μας. Είναι τα λόγια ενός νέου ανθρώπου που γνώρισε και λάτρεψε την Ελλάδα από μακριά. Και όταν πραγματοποίησε το όνειρό του να την επισκεφτεί, ήρθε και στο χωριό μας. Γεμάτος εμπειρίες και όμορφες εικόνες γύρισε στην πατρίδα του και μας έγραψε αυτό το ιδιαίτερα συγκινητικό γράμμα μέσα από το οποίο νιώθουμε υπερήφανοι που έφυγε με τις καλύτερες εντυπώσεις όχι μόνο από το χωριό μας αλλά και από την ομορφιά της ψυχής και της καρδιάς μας που του ανοίξαμε και τον καλοδεχτήκαμε.

 

Δεν μπορώ να σας εξηγήσω το τι σημαίνει η Καστάνιτσα για μένα. Στην καρδιά μου θα μείνουν γραμμένα όλα τα άτομα με τα οποία μίλησα, χόρεψα, έπαιξα ποδόσφαιρο, τραγούδησα, με κάνανε να νιώθω σαν το σπίτι μου σε αυτό το μαγικό μέρος. Γι’ αυτό θέλω μόνο να πω «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ». Γιατί ανοίγουν οι πόρτες στα σπίτια σας και στην καρδιά σας. Στον Ηράκλειτο, στη Δανάη, στην οικογένεια Πετράκα, στον Θοδωρή, στον Ράλλη, σε όλους τους Σωτήρηδες, σε όλους τους Νίκους, στον παπά-Τάσο, στον γιατρό, στα παιδιά του Συλλόγου, σε όλους σας, για την φιλοξενία σας. Κάθε φορά που θα ακούω τραγούδια όπως «Ο ήλιος βασιλεύει», «Παπα-Λάμπραινα», «Το Παπάκι πάει στην ποταμιά», «Ένας αϊτός καθότανε», θα σας θυμάμαι με δάκρυα από χαρά στα μάτια μου. Θα θυμάμαι τα πρόσωπά σας, την χαρά σας , τα χαμόγελά σας, τα πανηγύρια σας, και το απίστευτο χωριό την Καστάνιτσα. Ονειρεύομαι οτι θα γυρίσω σύντομα, Φιλάκια και αγκαλιές από την Αργεντινή.

ΥΓ : Ξέρετε γιατί η Καστάνιτσα είναι το ομορφότερο χωριό της Ελλάδας? Γιατί εσείς μένετε εκεί. Ευχαριστώ για την εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑΣ» που μου στείλατε και για αυτό που γράψατε για μένα πριν λίγους μήνες. Είναι όλα τα λεφτά, και θα είναι ένας θησαυρός για μένα για πάντα μέσα στην καρδιά μου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΟΛΑ Χουάν Μανουέλ Γκομέζ Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στο facebook θα με βρείτε ως : El Goma Στην φωτογραφία που σας στέλνω είμαι στο Ροζάριο, στην πόλη που μένω μπροστά απο το πιο σημαντικό σημείο της πόλης , το μνημείο της σημαία της Αργεντινής, κρατώντας την «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑΣ».

You are here Αφιερώματα Το γράμμα από έναν Αργεντίνο φίλο