Γιορτή Καστάνου 2012

logokastana12

 

Μέσα στο χρυσοκόκκινο χρώμα των φθινοπωρινών φύλλων του καστανεώνα, την μυρωδιά του καπνού από τις καμινάδες των πετρόκτιστων σπιτιών μας, τις γλυκές γεύσεις απ’ τα ψημένα κάστανα, τα ώριμα καβούκια που τρίζουν σε κάθε  περπατησιά, και ας ευχηθούμε και με το γλυκό χάδι μιας Οκτωβριάτικης λιακάδας, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί και φέτος στο χωριό μας - στην Καστάνιτσα  Αρκαδίας - την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012.

 

 

 

kastana12

 

Το 1983 διοργανώσαμε για πρώτη φορά την Γιορτή μας. Μετά από 29 χρόνια καταφέραμε με πολύ κόπο και μεράκι να αναδείξουμε την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ως μία από τις σημαντικότερες αγροτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας και ταυτόχρονα να την αναδείξουμε ως ένα θεσμό που έδωσε ζωή και ανάπτυξη στην Καστάνιτσα αλλά και την γύρω περιοχή τα τελευταία χρόνια.

Το πρωί του Σαββάτου θα προσφέρεται τσαί του βουνού στους πρώτους που θα καταφθάσουν ενώ απο το μεσημέρι θα σερβίρονται παραδοσιακά τοπικά φαγητά όπως φασολάδα παντρεμένη, βραστή γίδα και βέβαια φαγητά και γλυκά τα οποία θα έχουν ως βασικό υλικό το κάστανο, συντροφιά με κρασί, τσίπουρο και παραδοσιακή μουσική. Κατα τη διάρκεια της ημέρας θα λάβουν χώρα διάφορα δρώμενα όπως παρουσίαση παραδοσιακών χορών και παράλληλη αναφορά στην ιστορία προέλευσης του κάθε χορού, απο τοπικούς συλλόγους. Πέντε Σεφ θα παρουσιάσουν συνταγές μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής με βάση το Κάστανο, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει παρουσίαση παραδοσιακών πιάτων απο τις νοικοκυρές του χωριού. Παράλληλα, τη Γιορτή θα πλαισιώνουν εκθέσεις ζωγραφικής, λαογραφικού υλικού και χειροποίητων δημιουργιών και βέβαια ενημερώσεις σχετικά με το περιβάλλον και το κάστανο απο το Φορέα Διαχείρησης Πάρνωνα. 

Θα είναι χαρά μας να σας καλωσορίσουμε και φέτος στην Γιορτή μας.

 

Διοργάνωση :

 

miniLogo2012b            

 

Αρωγοί :

foreas_logo

You are here Νέα Ανακοινώσεις Γιορτή Καστάνου 2012