Οικονομική ενίσχυση του ΑΝΙΜΑ απο το σύλλογο μας, για την περίθαλψη του μικρού ζαρκαδιού της Καστάνιτσας

animasak Μετά την ανακοίνωση του γεγονότος της εύρεσης ενός εγκαταλελειμμένου από την μητέρα του και αδύναμου μωρού ζαρκαδιού στα όρια των αγροτικών περιοχών του χωριού μας από συντοπίτες και αφού κινητοποιήθηκε ο Φορέας Διαχείρησης Όρους Πάρνωνα-Μουστού για την παραλαβή του και την μεταφορά του στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου περίθαλψης άγριας ζωής «ΑΝΙΜΑ», ο Σύλλογος μας ήρθε επανειλημμένως σε επαφή μαζί τους ζητώντας πληροφορίες για την πορεία της υγείας του ζαρκαδιού, καθώς επίσης κατέβαλε στον «ΑΝΙΜΑ» το ποσό των 100 ευρώ για την οικ. ενίσχυση της περίθαλψης του. Μάθαμε μάλιστα ότι πρόσφατα απέκτησε παρέα μιας και ένα επίσης μικρό ζαρκαδάκι μεταφέρθηκε στον «ΑΝΙΜΑ» από άλλη περιοχή της Ελλάδας. Μετά την περίθαλψη και την ανάπτυξη του, το ζαρκαδάκι μας θα επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον.

Περισσότερα...

Χοροεσπερίδα Καστανιτσιωτών - Σπάρτη 2015

xoros sparti

  Tο Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στο Κέντρο ΑΛΑΜΠΡΑ λίγο έξω από τη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε και η ετήσια χοροεσπερίδα του Συλλόγου, πιστοί στην αρχή που έχει θέσει ο Σύλλογος εδώ και χρόνια να πραγματοποιεί κάθε χρόνο το χορό του σε μέρη όπου έχει μετεγκατασταθεί μεγάλος αριθμός Καστανιτσιωτών. 

Πολλοί ήταν οι πατριώτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση τόσο από την Σπάρτη , όσο και από την Τρίπολη, Άστρος , Καστάνιτσα αλλά και αρκετοί φίλοι του χωριού μας. Επίσης ο Σύλλογος είχε ναυλώσει πούλμαν από την Αθήνα για την μετακίνηση των εν Αθήναις Καστανιτσιωτών.

 

Περισσότερα...

Λαϊκή Συνέλευση στην Καστάνιτσα

synel3

 Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Καστάνιτσα Λαϊκή Συνέλευση με θέμα "Προβλήματα κεντρικής πλατείας Τοπικής Κοινότητας Καστάνιτσας".

Στην συζήτηση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Β.Κυνουρίας κος Τάκης Μαντάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Αρφάνης και Γκαύρος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο κος Τάκης Αδάμης, οι Πρόεδροι Καστάνιτσας Θ.Πεφάνης και Πλατάνου Θ.Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Μ.Φ.Σ.Α.Καστανιτσιωτών Σ.Πεφάνης και αρκετοί κάτοικοι της Καστάνιτσας.

 Σε απόλυτα Δημοκρατικό, Πολιτισμένο και συναινετικό κλίμα, ακούστηκαν όλες οι απόψεις, τοποθετήθηκαν...

 

 

Περισσότερα...

Γιορτή του Κάστανου 2014 - Δελτίο Τύπου

logokastana13

Χωρίς να έχουμε τον καιρό σύμμαχο, οργανώσαμε και πραγματοποιήσαμε και φέτος για 31η φορά τη γιορτή καστάνου το Σάββατο 25 Οκτωβρίου στο χωριό μας την Καστάνιτσα. Μια γιορτή που έχει γίνει γνωστή στην ευρύτερη περιοχή ακόμα και σ΄ όλη την Ελλάδα χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειές μας κάθε χρόνο να ετοιμάζουμε, ότι καλύτερο θα μπορούσε να ικανοποιήσει τους επισκέπτες μας. Και πράγματι η γνωστοποίησή της απέδωσε και εφέτος μεγάλο αριθμό επισκεπτών παρά την βροχή και το κρύο , όχι αυτόν βέβαια που επιθυμούσαμε ή που σίγουρα θα ερχόταν κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Εμείς πιστοί στον θεσμό των 31 ετών και χάρη στην αγάπη μας για το χωριό μας και την γιορτή, καταφέραμε να την ολοκληρώσουμε έστω και αλλάζοντας κατά πολύ το πρόγραμμα που είχαμε αρχικά ανακοινώσει.

Έτσι από το βράδυ της Παρασκευής ήταν όλα έτοιμα για την υποδοχή των επισκεπτών οι οποίοι κατέφθασαν το πρωί του Σαββάτου...

Περισσότερα...

Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων

polixoros1

 

  Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε από τον Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγρότοπου Μουστού, μετά την προκήρυξη πρόχειρου διαγωνισμού με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή για την παροχή των υπηρεσιών με τίτλο: «Ολοκλήρωση Έκθεσης Κέντρου Ενημέρωσης Καστάνιτσας» και θα καλυφθούν από τις πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της ΣΑΕ:2010ΣΕ07580089 που συγχρηματοδοτείται από ΕΤΠΑ, αναδείχθηκε ο ανάδοχος και αναμένουμε την έναρξη των εργασιών. Ετσι ένα μεγάλο μας όνειρο, αυτό της ολοκλήρωσης της Έκθεσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του τόπου μας θα λάβει σάρκα και οστά.

 

Διαδίκτυο στην Καστάνιτσα

wifi2014

 

 Η Καστάνιτσα όπως και πάρα πολλά χωριά της Ελλάδας στερούνται δικτύου από τον ΟΤΕ, άρα είναι αδύνατη η ηλεκτρονική διασύνδεση με αποτέλεσμα ο Γιατρός να μην μπορεί να γράψει τα φάρμακα και οι εναπομείναντες ηλικιωμένοι πατριώτες να υποβάλλονται στην αντίστοιχη σωματική και οικονομική επιβάρυνση για να πάνε στο Άστρος.

Παρά τις επιστολές και παρεμβάσεις μας στο Υπουργείο Υγείας, στην Περιφέρεια Αρκαδίας...

Περισσότερα...

Το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου 2014-2016

miniLogo2012b

 

20 ημέρες μετά την εκλογή του νέου Δ.Σ. του Μ.Φ.Σ.Α.Κ. διεξήχθησαν οι διεργασίες παράδοσης και παραλαβής απο το παλαιό στο νέο Δ.Σ.. Στη συνέχεια, ύστερα απο ψηφοφορία, όπως ορίζεται απο το καταστατικό του συλλόγου μεταξύ των νεοεκλεγέντων μελών, συστάθηκαν σε Σώμα κατανέμοντας τις θέσεις των οργάνων.

Η σύσταση του νέου επταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου... 

Περισσότερα...

Σελίδα 1 από 3

You are here Νέα Ειδήσεις