Γιορτή του Κάστανου 2015

articleLogo kastana15


Οκτώβριος, ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου, ο μήνας της συγκομιδής των καστάνων, ο μήνας που συνδέεται με τον αγαπημένο μας καρπό, το κάστανο, ο μήνας που ανέδειξε την ομορφιά αυτού του τόπου. Αυτόν το μήνα, λοιπόν, σας περιμένουμε να γιορτάσουμε μαζί και φέτος στο χωριό μας - στην Καστάνιτσα Αρκαδίας – την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015.

Το 1983 διοργανώσαμε για πρώτη φορά την Γιορτή μας. Μετά από 31 χρόνια καταφέραμε με πολύ κόπο και μεράκι να...

 

 

Kastana website cover15b

Το 1983 διοργανώσαμε για πρώτη φορά την Γιορτή μας. Μετά από 32 χρόνια καταφέραμε με πολύ κόπο και μεράκι να αναδείξουμε την ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ως μία από τις σημαντικότερες αγροτικές–πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας και ταυτόχρονα να την αναδείξουμε ως ένα θεσμό που έδωσε ζωή και ανάπτυξη στην Καστάνιτσα.

Από το πρωί του Σαββάτου οι εθελοντές μας θα σας υποδεχθούν προσφέροντας τσάι για το καλωσόρισμα ενώ στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της γιορτής οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν παραδοσιακά τοπικά φαγητά όπως φασολάδα παντρεμένη, βραστή γίδα, παραδοσιακές-χειροποίητες πίτες και άλλα φαγητά/γλυκά τα οποία θα έχουν ως βασικό υλικό το κάστανο όπως χοιρινό με κάστανο, καστανόπαστα και τσουρέκι με κάστανο κ.α.. Φυσικά την τιμητική τους θα έχουν τα βραστά και ψητά κάστανα με γλυκό κρασάκι και τσίπουρο, συντροφιά με παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα "Οδική Βοήθεια".

Τη Γιορτή θα πλαισιώνουν δρώμενα όπως παρουσιαάσεις σχετικά με το κάστανο, παιχνίδια για τα παιδιά, αναπαράσταση της συγκομιδής του Κάστανου και βέβαια παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό του Πολιτιστικού συλλόγου Άστρους ενώ θα είναι δυνατή η επίσκεψη στο καινούριο στολίδι του χωριού μας, η έκθεση των Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και το ανανεωμένο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Μουστού.

Θα είναι χαρά μας να σας καλωσορίσουμε και φέτος στην Γιορτή μας.

Πρόγραμμα:

  • 12:00 Το συγκρότημα "Οδική Βοήθεια" θα δώσει τον πρώτο τόνο στη Γιορτή μας!
  • 12:00 Οι νοικοκυρές του χωριού μας μαγειρεύουν φαγητά και γλυκά με βάση το Κάστανο στην πλατεία της εκκλησίας (Ι.Ν. Μεταμόρφωσης του Σωτήρος)
  • 13:00 Οι άνθρωποι του Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα με μια παρουσίαση τους στο ΚΠΕ Καστάνιτσας, μας ενημερώνουν για την Καστάνιτσα, τον Πάρνωνα και τη φύση της περιοχής
  • 13:30 Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Άστρους μας παρουσιάζουν την εργασία τους "Καστανόραμα" σχετικά με την επιχειρηματικότητα στα αγροτικά προϊόντα και συγκεκριμένα το κάστανο.
  • 14:00 Οι Καστανοπαραγωγοί επιστρέφουν απο τα κτήματα με τη συγκομιδή της ημέρας... Θα πιούν ένα ποτήρι κρασί μαζί μας και θα μας εξηγήσουν τη δουλειά τους.
  • 14:30 Το Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Άστρους με τις παραδοσιακές φορεσιές τους θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς FB logoS
  Facebook Page: https://www.facebook.com/Kastanitsa  
  Event:  https://www.facebook.com/events/1647357308859818/  

 

Διοργάνωση :

 

miniLogo2012b            

 

Αρωγοί:

 foreas_logo     

PerifereiaPelop Logo01

 

 

 

 

You are here Νέα Ανακοινώσεις Γιορτή του Κάστανου 2015