6η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων

astroexormisi_2012

 

Η Αστρονομική Ένωση Σπάρτης "Διός Κούροι"  και η Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας  "Ωρίων" διοργανώνουν την 6η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων στις 20 - 22 Ιουλίου 2012 στο ορειβατικό Καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης στον Πάρνωνα.

Η Εκδήλωση θα περιλαμβάνει αρκετές δραστηριότητες όπως αστρονομική παρατήρηση, Ουρανογραφία, ομιλίες, οικολογικές δραστηριότητες, Εργαστήρια αστροφωτογραφίας, Ηλιακής παρατήρησης,  εισαγωγή στον εξοπλισμό και την παρατήρηση. Ακόμα στην εξόρμηση, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αστρονομική θεματολογία υπό την φροντίδα έμπειρων παιδαγωγών.

Κεντρική Ομιλία

 Ένα από τα πιο ανήσυχα επιστημονικά μυαλά της εποχής μας με πλούσιο επιστημονικό έργο ο Δρ. Μάνος Δανέζης θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της 6ης Πανελλήνιας Εξόρμησης Ερασιτεχνών αστρονόμων. O τίτλος της ομιλίας του είναι "Έτσι βλέπω το σύμπαν"

Αστρονομική Παρατήρηση

Ο κύριος σκοπός της εξόρμησης είναι η αστρονομική παρατήρηση με τηλεσκόπια στον κατασκότεινο ουρανό του Πάρνωνα.

 

Εργαστήρια

Τα εργαστήρια που έχουν ήδη προγραμματιστεί να οργανωθούν είναι τα εξής:

1. Εργαστήριο Ηλιακής Παρατήρησης. Εισηγητής: Αριστείδης Βούλγαρης

2. Εισαγωγικό εργαστήριο σε εξοπλισμό και παρατήρηση. Εισηγητής: Θεόφιλος Στεργίου

3. Εργαστήριο αστροφωτογραφίας προετοιμασία εξοπλισμού, διαδικασία λήψεων. Εισηγητές για βαθύ ουρανό: Βαγγέλης Σουγκλάκος, Παναγιώτης Ζιώγας. Εισηγητής για πλανητική φωτογράφιση: Μάνος Καρδάσης.

 

Οικολογική Δραστηριότητα

Το πρωινό της Κυριακής θα γίνει μια πεζοπορία στα μονοπάτια του Πάρνωνα, με τη συνδρομή των έμπειρων ορειβατών του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης. Θα έχει προηγηθεί την Παρασκευή μια παρουσίαση από τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρνωνα σχετικά με τη σπάνια χλωρίδα και πανίδα του βουνού ώστε οι συμμετέχοντες να είναι ενημερωμένοι κατά τη διάρκειας της πεζοπορίας.

 

Ουρανογραφία

Στην εξόρμηση θα γίνει εκμάθηση του νυχτερινού ουρανού με τη χρήση laser τα βράδια του Σαββάτου και της Κυριακής, πριν την έναρξη της παρατήρησης. Η ουρανογραφία θα γίνει με τη φροντίδα των Νίκο Τρεμούλη και Θανάση Ευαγγελόπουλο οι οποίοι πέρα από την αναγνώριστη των αστεριών και των αστερισμών θα ξεναγήσουν το κοινό στους μύθους, τα επιστημονικά στοιχεία αλλά και τα αξιοσημείωτα αντικείμενα βαθύ ουρανού.

 

Bazaar

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης θα οργανωθεί ένα "bazaar" αστρονομικών ειδών όπου ο καθένας θα μπορεί να πουλήσει ή να αγοράσει μεταχειρισμένο αστρονομικό εξοπλισμό.


Περισσότερες πληροφορίες στο:

www.astroexormisi2012.gr

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διοργανωτές με τους εξής τρόπους:

e-mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Tηλέφωνα  6972272509 6936851297 6972154351

 

aes_copy         orion-logo-official-small_copy

 

Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή, 20 - 22 Ιουλίου



astronom

You are here Νέα Ειδήσεις 6η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων