Βίντεο Αφιέρωμα στην Καστάνιτσα, απο το NotosPress.gr

kastandrone

 

 Με αφορμή την 32η Γιορτή του Κάστανου 2015 στο χωριό μας, το NotosPress.gr και ο φίλος και πατριώτης Τάκης Κούρος με τους συνεργάτες του ετοίμασαν και μας προσέφεραν ένα πανέμορφο βίντεο με λήψεις της Καστάνιτσας απο ψηλά!! 

 

 

 

 

 

Διαβάστε το άρθρο παρακάτω, ή ακολουθήστε τον σύνδεσμο:

http://www.notospress.gr/article.php?id=23627

 

www.notospress.gr

Η 32η Γιορτή Κάστανου στην Καστάνιτσα

 24-10-2015 10:46   

ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ. Οκτώβριος, ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου, ο μήνας της συγκομιδής των καστάνων, ο μήνας που συνδέεται με το κάστανο, ο μήνας που ανέδειξε την ομορφιά αυτού του τόπου, της Καστάνιτσας.
Αυτόν το μήνα, από το 1983, διοργανώνεται κάθε χρόνο η Γιορτή του Κάστανου.

Φέτος, μετά από 32 χρόνια, η Γιορτή του Κάστανου έχει αναδειχθεί πια ως μια από τις σημαντικότερες αγροτικές–πολιτιστικές εκδηλώσεις της χώρας και ταυτόχρονα ως ένας θεσμός που έδωσε ζωή και ανάπτυξη στην Καστάνιτσα.

Από το πρωί του Σαββάτου οι εθελοντές του Μορφωτικού και Φυσιολατρικού Συλλόγου Απανταχού Καστανιτσιωτών θα υποδέχονται τους επισκέπτες προσφέροντας τους τσάι για το καλωσόρισμα ενώ στη συνέχεια και κατά τη διάρκεια της γιορτής, όσοι βρεθούν στην Καστάνιτσα θα απολαύσουν παραδοσιακά τοπικά φαγητά όπως φασολάδα παντρεμένη, βραστή γίδα, παραδοσιακές-χειροποίητες πίτες και άλλα φαγητά/γλυκά με βασικό υλικό το κάστανο όπως χοιρινό με κάστανο, καστανόπαστα και τσουρέκι με κάστανο κ.α..

Φυσικά, την τιμητική τους θα έχουν τα βραστά και ψητά κάστανα με γλυκό κρασάκι και τσίπουρο, συντροφιά με παραδοσιακή μουσική από την ορχήστρα «Οδική Βοήθεια».

Τη Γιορτή θα πλαισιώνουν παραδοσιακοί χοροί από χορευτικούς συλλόγους ενώ θα είναι δυνατή η επίσκεψη στην έκθεση των Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και το ανανεωμένο Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα-Μουστού που αποτελούν στολίδι για το χωριό.

Η διοργάνωση της 32ης Γιορτής του Κάστανου στην Καστάνιτσα ανήκει στον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο Απανταχού Καστανιτσιωτών ενώ τελείται με την αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα - Μουστού.

Με αφορμή την φετινή γιορτή, το notospress παρουσιάζει αποκλειστικά για πρώτη φορά, ένα βίντεο παραγωγής του Τάκη Κούρου που έλκει την καταγωγή του από το όμορφο χωριό της Καστάνιτσας. Απολαύστε το μόνον στο notospress.

 

You are here Αφιερώματα Βίντεο Αφιέρωμα στην Καστάνιτσα, απο το NotosPress.gr